Oman äänensä löytämisestä

Helsingissä Albertinkadulla kello puoli viideltä kulkijat kiirehtivät askeleitaan. Kaikki ovat menossa jonnekin. Elokuun alun arki pursuaa energiaa. Jalat kantavat minua varmasti, tietäen paremmin kuin minä, että suunta on oikea. Saavun huputetun rakennuksen edustalle alittaen kiikkerät rakennustelineet, ohittaen vielä kiikkerämmän näköiset remonttimiehet.

Olen taas täällä, Kriittisen korkeakoulun ovella, joka aukeaa porttikongin seinustan keskeltä. Viime kerrasta on liian monta vuotta ja silti hetki on juuri oikea. Muistan seitsemän vuotta aiemmin saamani palautteen Lempeät proosan alkeet -kurssilta: Teksti on kirkasta, mutta kertoja ei tiedä, mitä on tarinan takana.

Oivalsin tuon kurssin jälkeen, miten hukassa olin, miten mahdotonta oli kirjoittaa, kun en tiennyt mikä minua kuljetti, kuka olin tai minne halusin kulkea. Kompuroituani vielä kaksi vuotta olin täysin uuvuksissa muljauttaessa viimein nilkkani. Kun olin kykenemätön kävelemään uusavuton lääkäri passitti minut psykologin juttusille, mikä oli minun onneni.  Paikallinen jäsenkorjaaja rusautti nilkkani kahdeksan kuukautta myöhemmin ja kipuilevalla selälläni opettelin istumaan terapeutin vastaanotolla kaksi kertaa viikossa. Olin pehmää ja kipeää kudosta, ihminen joka opetteli hengittämään ja hahmottamaan omat ääriviivansa.

Olen kiitollinen, että olen tallentanut tekstejäni myös tänne Hoppalon sivuille. Löysin uudelleen Lydian, kun aloitin Elokuvakäsikirjoituksen tekeminen -kurssin. En tiennyt vielä viikko sitten, kenen tarinan kertoisin. Olin unohtanut, että Lydia odotti minua. Mutta onneksi löysin Lydian ja jo muutamasta opetuskerrasta heränneen luovuuteni.
Ja olen iloinen, miten hyvältä tuntuu kirjoittaa! Terapia jatkuu, mutta nyt olen valmiimpi tarinankertoja.

Tässä vielä linkki aiempaan tekstiini, jonka luin juuri kurssitovereilleni ääneen.

Tähdet silmäluomilla – Lydia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: